HTML

Ünnepeljünk együtt!

Fellapozva a naptárt szinte minden napra egy jeles megemlékezés esik. E megemlékezések nem mindenki számára jelentik ugyanazt megosztott hazánkban, pár gondolattal megkisérlem a jelenlévő nézőponti különbözőséget közelíteni egymáshoz.

Friss topikok

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Linkblog

A kettős mérce legszebb példája

2010.08.07. 10:06 Dr.White(man)

Érdekes dolgok történnek mostanában a világban, de kies hazánkban is.

Az index.hu 2010.08.07-i oldalán az alábbi cikkre lettem figyelmes.

"Antiszemita érme készült Romániában

A BBC pénteki híre szerint Mugur Isarescu, a román jegybank kormányzója – ez a mi jegybankelnöki tisztségünknek felel meg – tiltakozott a rasszizmus vádja ellen. Mint fogalmazott, nem akartak rasszista, idegengyűlülő és antiszemita üzenetet megfogalmazni, az 5000 darabban megjelent érmét egy, az ország öt jelentős pátriárkáját bemutató sorozat egyik elemének szánták (a másik négy személy a román jegybank honlapja szerint Nicodem Munteanu, Justinian Marina, Iustin Moisescu és Teotist Arapasu).

A bank kormányzója azt is közölte, hogy tiszteletben tartják nemzetük és a demokrácia értékeit. A jegybank elfogadta az amerikaiak kérését, és létrehoz házon belül egy olyan bizottság, amely elemzi a helyzetet, és kidolgozza a mindenkinek tetsző megoldást. "Ez akár az érme kiselejtezése is lehet" – fogalmazott a BBC szerint Isarescu."

Ez így helyes is, hogy a sasszemű és a történelmet kiválóan ismerő numizmatikusok kivetik a gyűjteményükből az antiszemita tartalmú érméket. Mindenesetre bizonyára lesz azért olyan numizmata is, aki előszeretettel vásárolja fel az 5000 darabban kibocsátott érmesort, hiszen a jelentős hírverés hatására nyilván jelentős bevételt is jelent majd neki a tiltott darab(ok) birtoklása. A pénzimádat már csak ilyen.

 

 

 

 

Ugyanakkor senki sem lepődik meg, amikor az index testvérlapja a pénzcentrum egy olyan fotóval illusztrálja aznapi cikkét (APEH: így vallott a magyar, hogy mennyit kapart össze tavaly), amelyen egy harapofogó éppen egy újjat készül levágni. 

Természetes, hogy ütős és poénos képekkel kell illusztrálni egy cikket, hiszen itt is csak a nézettség (helyesebben olvasottság) számít, de azért megkérdezném a cikk íróját vagy az oldal szerkesztőit, hogy vajon ez nem kelt senkiben kellemetlen érzéseket?  Nem emlékezteti a társadalom nem kis részét az ÁVH verőlegények módszereire. Nem kelt ez senkiben sem félelmet, rossz emlékeket?

Hát persze, hogy nem hiszen az ÁVH-s unokák e módon is igyekeznek tisztelegni nagyapáik erőfeszítései előtt és emlékeztetni a magyarokat, hogy jobb lesz, ha vallanak, különben ez vár rájuk. Mindenesetre köszönjük szépen a poénos képet. Kívánom a kedves szerkesztőnek, hogy a kedves családját is vigyék be egy szobába és tépkedjék le a körmeit. Csak úgy a poén kedvéért.

 

Szólj hozzá!

Címkék: ávh; antiszemitizmus; numizmatika; pénzcentrum;

A bejegyzés trackback címe:

https://unnepeljunkegyutt.blog.hu/api/trackback/id/tr492205043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása