HTML

Ünnepeljünk együtt!

Fellapozva a naptárt szinte minden napra egy jeles megemlékezés esik. E megemlékezések nem mindenki számára jelentik ugyanazt megosztott hazánkban, pár gondolattal megkisérlem a jelenlévő nézőponti különbözőséget közelíteni egymáshoz.

Friss topikok

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Linkblog

Április 11. A költészet napja

2008.04.11. 17:36 Dr.White(man)

Ülök itt a gép előtt és blogot írok. Több okból is teszem mindezt. Az első, hogy ma a költészet napja van. Bár jómagam nem vagyok nagy versrajongó, de néha azért elolvasok egy-egy színvonalas verset. Mert hangulatba hoz. És kitágítja a tudatot. Felpezsdíti a lelket. Persze mindezt megtehetném kábítószerrel is, de azzal nem élek. Tudom, maradi vagyok. Vállalom.

A másik ok az írásra, hogy mára antifasiszta (?) ellentüntetést szerveztek ismételten az ominózus jegyiroda elé, a náci, fasiszta hordák megjelenése ellen. És teszem mindezt azért, mármint az írást, hogy a holnaptól kezdődő megtorlást elkerüljem - bizonyítva, hogy ott sem voltam -, amikor a zsidóvértivó, házmester-nyilasok többmillió fős leszármazottjait kutatják fel, és viszik majd az újra megnyíló Andrássy út 60-ba ideológiai átnevelésre. Este a híradóban már úgy fog megjelenni ez a flashmobnak már nem nevezhető tömeggyűlés, ahol az emberek a költészet napjára emlékeztek. Csak akkor miért van ott vagy 300 rendőr, rabszállító kocsi, meg kordon. Így akarják rávenni az állampolgárokat,hogy megemlékezzenek a költészet napjáról?

De vajon a "körmös" Bauer és elvtársai ott vannak-e a tömegben. Nagyon jó alkalom ez, hogy nyílvánosan bocsánatot kérjenek honfitársaiktól (hiszen itt mindenki magyar!) az általuk elkövetett bűnökért, amit elmulasztottak a rendszerváltás után. Ej, dehát miről is beszélek, ez a népgyűlés nem erről szól. Meg ez már kit érdekel, olyan rég volt. Igaz, hogy a numerus clausus, a zsidótörvények, a deportálások még régebben, de arra emlékezni kell. Mert az kirekesztő volt. Az embertelen volt. Az sérti ma is az emberek érzékenységét. A túlélőkét és azok leszármazottjaiét. És most az sem számít, hogy a gyenge látású, idős Goldberger néni esetleg ijedten lapul a falhoz, mikor kintről felhangzik Shröder Úr erőteljes basszusa, azt hivén, hogy megint itt vannak a németek, mint 44-ben. Ez aztán  nem sérti senki érzékenységét, és nem kelt félelmet az ott lakókban...

Előveszem Radnóti verseskötetét és elolvasok pár verset. Ma a költészet napja van. Közben félszemmel azért figyelem a demonstrációról szóló híreket is. Elindult 3 szélsőjobbos a jegyiroda felé jegyet venni, és 150 fotós kiséri őket, hogy vagy két hétig a címlapon legyen, amint meglincselik a bolti eladót, mert nem ad nekik jegyet magyarságuk miatt, utána pedig molotov-koktéllal felgyújtják az egész kócerájt. Időközben már kétezer fős tömegek állnak szemben egymással, ami persze a híradóban (MTV,TV2,RTL) megintcsak úgy fog megjelenni, hogy 15-20 kopasz, feketedzsekis újnáci horogkeresztes karszalaggal skandálja a "zsidókat a dunába" rigmust.

Az, hogy a 3 jegyvásárló elérte célját, és végre magkapták amiért jöttek - a koncertjegyekért, már senkit sem érdekel. Reménykedjünk, hogy beszéddel készült Kolompár Orbán is a demonstrációra, és ismét a 30-as évek náci Németországának barnainges megfélemlítő vonulásait vizionálja. Hogy honnan is tud erről, azt nem tudom, mivel az általános hatodikban ezt még nem tanítják, bár sejtésem azért van, ha arra gondolok, hogy az OCÖ irodája is a Dohány utcában van.

De hol vannak a vízágyúk és a ködgránát lövő járművek? És vizsgálja valaki, hogy jogos-e ekkora tömegek demonstrációja? Vagy Gyurcsány elvtárs megjelenése máris legitimizálta az engedély nélküli csődületet? Hiába na, egy miniszterelnök már személyében is felülírhatja a BTK-t. Akkor legközelebb egy cigányok általi lincselés helyszínén is remélem ugyanilyen buzgalommal fog megjelenni, és személyes varázsával lecsillapítani a vasvillával, baltával felfegyverzett többszáz fős kisebbségi "demonstrációt".

Közben olvasom, hogy egy MSZP-s (elkúrtuk) politikus flódnival kedveskedik az ellentábor néhány tagjának. Hát igen én is megkóstoltam már a flódnit, de én egy antiszemita, zsidógyűlölő neonáci nyilasivadék vagyok, mert a túrósrétes azért jobban ízlett és azóta is inkább azt eszem édességnek...

A költészet napja van. Magyarországon, 2008-ban. Ja, és én itthon voltam kedves Big Brother...

1 komment

Címkék: flódni vs túrósrétes

A bejegyzés trackback címe:

https://unnepeljunkegyutt.blog.hu/api/trackback/id/tr74421540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hirolvaso (törölt) 2010.10.21. 22:42:41

Scheiber Sándor neves professzora a judaizmusnak számos ország egyetmének elismert előadója volt (lett volna), míg itthon katedrát sem kapott. És azután, hogy 2000 év után újra lett országa, nem mehetett el oda. Miért? Mert nem a párt volt számára az első, hanem a hite, a hűség, a törvény.

Ungvári Tamás, akit ma általában cionista magyar gyűlölő nevezhetnek, tanított az OR-ZSE-n akkor, amikor ez egyáltalán nem volt kedvelt tevékenység.

Azért mert valaki zsidó, annyira nem kommunista, ahogy egy magyar sem csak nyilas vagy náci lehet.
Hogy Gyurcsány Ferenc számára a zsidóság egyenlő a kommunizmussal ez az ő szellemi sötétsége.
süti beállítások módosítása